Jaren 20 woning Arnhem

Kernwoorden: Pure materialen, Scandinavisch design, warm kleurgebruik.

Voor deze woning maakte ik een compleet inrichtingsplan voor de begane grond. Hierboven is het moodboard te zien dat als uitgangspunt dient voor de sfeer en stijl.

De opdrachtgever houdt van Scandinavische design, geborgenheid, speelsheid en warmte. Om deze uitgangspunten samen te voegen, heb ik er voor gekozen om voor de inrichting een combinatie te maken van huidige meubels, design meubels en maatwerk meubels.

Er zijn warme ton-sur-ton tinten gecombineerd met natuurlijke materialen. Om wat speelsheid in het interieur te krijgen heb ik rechte lijnen doorbroken en verassende kleurcombinaties gebruikt. Het interieur geeft een rustig en geborgen gevoel. Per kamer verschilt het kleurgebruik en de neutraliteit op basis van hoe de ruimtes gebruikt worden door de opdrachtgever.

      Materiaalbord inrichtingsplan
      merken & ontwerpers: Aksogeng, By Mölle
      Meubelbord woonkamer.
      merken & ontwerpers: Flos, Bolia, Muuto, Hay, Knoll
      Meubelbord eetkamer.
      merken & ontwerpers: Casper Faassen, Bolia, F. Hansen
      Meubelbord keuken.
      merken & ontwerpers: Arne Jacobsen, Gubi
      Meubelbord kantoor.
      merken & ontwerpers: Casper Faassen, Muuto,
      Skagerak, Hay, Eames, Fritz Hansen, Little Greene
De woonkamer is een lichte, rustige haven. Een fijne plek om te relaxen en even niets te moeten. Het tv-meubel is een door mij ontworpen zwevend dressoir. Geschilderd in de kleur Stiffkey Blue van Farrow and Ball. Boven het dressoir hangt de frame tv van Samsung.
In de eetkamer heb ik de rechte lijnen van woonkamer tot eetkamer doorbroken door de eettafel diagonaal neer te zetten. Zo worden deze ruimtes meer met elkaar verbonden. Je zult niet met je rug naar de open keuken zitten en blijft contact houden. Ook vanuit het perspectief van de woonkamer ziet de eettafel er aantrekkelijker uit.
In de keuken is een frisse uitstraling gecreëerd met de wandkleur Bone China Blue van Little Greene. De zwarte wandlampen van Arne Jacobsen geven een stoere toevoeging aan de keuken.
De kantoorruimte moest naast functioneel ook een inspirerende ruimte zijn. Ik heb gebruik gemaakt van verschillende kleuren en patronen om gedachte te kunnen prikkelen. Op de wanden is een mos groene kleur toegepast, Putti van Little Greene.

Jaren 20 woning Arnhem Kernwoorden: Pure materialen, Scandinavisch design, warm kleurgebruik. Voor deze woning maakte ik een compleet inrichtingsplan voor de begane grond. Hierboven is het moodboard te zien dat als uitgangspunt dient voor de sfeer en stijl. De opdrachtgever houdt van Scandinavische design, geborgenheid, speelsheid en warmte. Om deze uitgangspunten samen te voegen, heb ik […]

Tags: 2D ontwerp / 3D ontwerp / Indelingsplattegrond / Interieuradvies / interieuradviseur / Interieurontwerp / interieurstylist / Jaren 20 woning / Kleuren en materialen / Maatwerk meubels / Meubels / Moodboard / ontwerper / ontwerpstudio / Scandinavisch design / Sketchup / Vintage